naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tóch nog een ticket gescoord? Helaas, het is vals!

Ticketfraude, het komt meer en meer voor. Enthousiaste fans laten zich verleiden tot het kopen van een ticket voor een festival, concert, sportwedstrijd of pretpark via een zoekertjessite of soiale media. Maar dat ticket wordt vaak niet geleverd of het blijkt vals te zijn. Bescherm u ertegen!

Hoe vermijden?

  • Koop tickets altijd via de officiële website van het evenement, de concertzaal, de artiest, de sportwedstrijd of het pretpark waarvoor u tickets zoekt. Daar vindt u altijd de enige correcte ticketinformatie.
  • Surf zeker niet blindelings naar de eerste verkoopsite die bovenaan de zoekresultaten van een zoekmotor verschijnt en vermijd het kopen van tickets op sociale media, zoekertjessites of verkoopplatformen. Dat zijn de favoriete plekken van oplichters om slachtoffers te maken.  
  • Concert uitverkocht? Ook dan surft u het beste naar de officiële kanalen. Zij bieden soms wachtlijsten aan of andere manieren om tickets over te kopen van anderen op een correcte manier en tegen een correcte prijs.

Wat als u toch een vals ticket kocht?

Betaalde u met een kredietkaart, dan kan u de transactie proberen te betwisten via bijvoorbeeld mijnkaart.be. Doe dan ook aangifte bij de lokale politie en stel u burgerlijke partij.
 
Meld dit ook zeker op ConsumerConnect. De Economische Inspectie bekijkt uw melding en kan beslissen om een onderzoek op te starten. Zo kan u helpen verhinderen dat de oplichters nog andere slachtoffers in de val lokken. U krijgt ook meteen informatie over de stappen die u nog kunt ondernemen en wie u daarbij kan helpen.

Wat als u uw ticket, dat u via de officiële kanalen kocht, wil verkopen?

Ga altijd na of datzelfde kanaal een optie biedt om het ticket opnieuw aan te bieden. Het kan trouwens ook dat de organisator u verplicht om dat te doen en dat hij verbiedt uw ticket te verkopen via de tweedehandsmarkt. Kijk dus goed naar de algemene voorwaarden.

Meer info

Bezoek de website van de FOD economie.

Gepubliceerd op dinsdag 25 juni 2024
Nieuwsoverzicht