naar top
Gemeente Bertem

Heraanleg kruispunt Bredeweg - Neerijse steenweg

Vanaf maandag 24 juni tot begin augustus wordt het kruispunt Bredeweg - Neerijse steenweg afgesloten voor de heraanleg van dit kruispunt. Die werken zijn nodig voor de verdere aanleg van de fietssnelweg die Brussel, Tervuren, Bertem en Leuven verbindt. We voorzien een omleiding.

Met Werken aan de Ring zet De Werkvennootschap volop in op meer en betere fietsinfrastructuur. De aanleg van fietssnelweg F29 over het plateau van Duisburg zorgt voor een snelle, veilige en comfortabele verbinding tussen Brussel, Tervuren, Bertem en Leuven. Ze verbinden nabijgelegen buurten via de toekomstige fietssnelweg en bouwen fietstunnels en -bruggen om gevaarlijke kruisingen met voetgangers, auto’s en openbaar vervoer te voorkomen. 

Sinds het begin van 2024 is De Werkvennootschap gestart met de verdere aanleg van de fietssnelweg tussen Tervuren, Bertem en Leuven. Ondertussen is de aannemer op grondgebied Bertem gekomen.

Vanaf 24 juni 2024 wordt het kruispunt Bredeweg – Neerijse steenweg afgesloten voor de heraanleg van het kruispunt. Als het weer meezit, wordt voor het bouwverlof de beton gestort en wordt van het bouwverlof gebruikgemaakt voor de uitharding van de beton. Tegen het weekend van 3 en 4 augustus zouden de werken gedaan zijn en wordt het kruispunt terug geopend. Kleine afwerkingen kunnen nog gebeuren in de week van 5 augustus.  

Om de werken mogelijk te maken, wordt de Neerijse steenweg afgesloten. Er zal dan ook zeker verkeershinder zijn. We voorzien een omleiding via de Nijvelsebaan, Blokkenstraat en Tervuursesteenweg. Voetgangers en fietsers met fiets aan de hand kunnen nog door. Regen kan de werken vertragen.

Onze excuses voor het ongemak!

Vragen of meer info: toezichter@bertem.be 

Gepubliceerd op woensdag 19 juni 2024
Nieuwsoverzicht