naar top
Gemeente Bertem

Compostactie EcoWerf: 3+1 gratis en een paar tuinhandschoenen gratis

Oktober is de compostactiemaand in de recyclageparken van EcoWerf. Doe uw voordeel: koop 3 zakken compost en ontvang gratis een vierde zak. Bovendien ontvangt elke koper een gratis paar handschoenen, zolang de voorraad strekt.

Het najaar is een perfect moment om uw tuin te verwennen met een compostkuur. Altijd goed voor uw tuin. En in oktober ook voordelig voor u! Bij aankoop van compost in het recyclagepark, krijgt u er gratis een paar handschoenen bij. Koopt u 3 zakken compost? Dan krijgt u er 1 zak gratis bovenop.

De actie van EcoWerf en Vlaco loopt van nog tot en met 31 oktober 2024, tenminste zolang de voorraad handschoenen en zakken compost strekt.

Zakken tuincompost van 40 liter kunt u aankopen op alle recyclageparken van EcoWerf. Een zak kost 4 euro. De actie geldt niet voor de aankoop van potgrond.

Tuincompost van EcoWerf is een 100 % natuurlijk kringloopproduct, gemaakt van groente-, fruit- en tuinafval (bladeren, plantenresten, snoeihout) ingezameld aan huis of via de recyclageparken. Eerst vergist Ecowerf dit afval en haalt er zo warmte en elektriciteit uit. Wat overblijft wordt tuincompost. Dit kunt u dan kopen in zakken (40 L), in bigbags of in bulk, om er uw tuin mee te verwennen.

Waarom heeft uw tuin in het najaar zoveel baat bij compost?

  1. Algemene bodemverbetering: dankzij compost drogen zandgronden minder snel uit; leem- en kleigronden worden luchtiger. Met compost lijkt het alsof u een spons in de grond stopt. En dat is geen overbodige luxe om natte winters en hete zomers te trotseren.
  2. Met compost zorgt u voor de allerbeste start: plant u in het najaar bloembollen of bomen, voeg dan in het plantgat compost toe. Daar zullen uw planten nog jaren van genieten.
  3. Geef in het najaar een vitaminekuur voor de weelderigste rozen.
  4. Een dun strooisellaagje compost na het verticuteren, zorgt voor een weerbaar gazon. Legt u het gazon opnieuw aan, verwerk dan een grote hoeveelheid compost voor jarenlang profijt.
  5. Gebruik compost als mulch. Mulchen is het toedekken van de bodem met een laag tuinresten, zoals houtsnippers, bladeren of compost. Tijdens de winter beschermt zo’n mulchlaag uw planten tegen de vrieskou en hebben de voedingstoffen langzaam de tijd om in de bodem te sijpelen.
Gepubliceerd op zaterdag 05 oktober 2024
Nieuwsoverzicht